Brazilac karijeru nastavlja u komšiluku

Eliomar nedugo nakon napuštanja Širokog Brijega pronašao novi klub

Brazilac Eliomar Silva je bio slobodan igrač od kada je napustio NK Široki Brijeg, po okončanju prošle sezone.

Ipak, 31-godišnji Eliomar nije dugo tragao za novim angažmanom, a pronašao ga je u komšiluku - u Srbiji.

Naime, srbijanski mediji su saopštili da je bivši fudbaler Šiorkog od jučer igrač Mladosti iz Lučana.

Njegovim angažovanjem je trener pomenutog superligaša Nenad Milanović riješio jednu od dilema u igračkoj slagalici za novu sezonu.

Inače, Eliomar je dres Širokog nosio jednu sezonu. Za tim sa Pecare je u Premijer ligi BiH odigrao 20 utakmica i postigao dva gola.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Eliomar je značajan dio svoje karijere proveo u Srbiji. Još 2007. godine je iz rodnog Brazila stigao u Javor iz kojeg je 2013. prešao u Partizan.

Ipak, u crno-bijelom dresu se nije proslavio, pa ga je Partizan slao na nekoliko posudbi prije nego što je 2016. godine kao slobodan igrač ponovo postao član Javora. U Široki je stigao na ljeto 2018.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.