(Foto: EPA)

Odmor do potpisa

Gdje Matthijs de Ligt čeka realizaciju transfera?

M. Šljivak

Matthijs de Ligt nije sa ekipom Ajaxa otputovao na pripreme u Austriju.

Holandski fudbaler završio je sve sa Juventusom i uskoro se očekuje službena potvrda transfera 19-godišnjeg štopera.

De Ligt se već oprostio sa ostatkom ekipe, a realizaciju transfera čeka na zanimljivoj i ugodnoj lokaciji. Odmara u Monte Carlu i čeka zeleni znak da je sve gotovo, kako bi mogao otputovati u Torino.

Sjajni defanzivac je odavno sve dogovorio sa Starom damom. Danas je postignut konačan dogovor i između klubova, a Ajax će na ovom transferu zaraditi 75 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ipak, ono što koči konačnu realizaciju transfera je papirologija. Dosta je toga što obje strane moraju potpisati, a to bi na kraju službenu potvrdu transfera moglo odgoditi za ponedjeljak..

Međutim, sigurno je da će Juventus bez većih problema sačekati, jer su uspjeli pobijediti u trci za jednog od najboljih mladih fudbalera na svijetu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.