Realu očišćen put do Pogbe

Juventus odustao od Francuza

Realu očišćen put do Pogbe

E. Škorić

Paul Pogba je bio na meti Juventusa, no torinski klub je odustao od ideje da ga dovede ovog ljeta.

Real i Juventus bili su glavni kandidati za dovođenje Pogbe, no sada u igri ostaje samo madridski klub, pošto u Torinu više nisu zainteresovani za svog bivšeg veznjaka.

Juventus bi rado Pogbu, no United je postavio cijenu od 167 miliona eura i to je ohladilo Torineze, ali Manchester ne želi popustiti u svojim zahtjevima.

Taj iznos je ogroman i za Real, ali Madriđani se neće predavati i još uvijek traže način kako da ga kupe do početka sezone.

Naravno, Real mora prodavati igrače kako bi stekao mogućnost da kupi Francuza, koji je nedavno otputovao u Australiju na pripreme Crvenih vragova.

Real Madrid prodaje šestoricu igrača da skupe novac za Paula Pogbu

Manchester United objavio je danas da Paul Pogba može napustiti Old Trafford, ali samo u slučaju da neko za njega plati 180 miliona eura.

Pogba se već sedmicama povezuje s prelaskom u Real Madrid, ali kraljevski klub još uvijek nije poslao zvaničnu ponudu za veznjaka Manchester Uniteda.

Francuski veznjak otputovao je s Crvenim đavolima na pripreme u Australiju, ali još uvijek nije isključeno da napusti klub. U Unitedu su svjesni za interes Kraljeva i danas su poručili jasno da je Pogbina cijena čak 180 miliona eura.

Kako piše ugledna Marca u Real Madridu žele dovesti Pogbu ovog ljeta jer je on velika želja trenera Zinedinea Zidanea. No, problem je ogromna suma koju traži United, ali i činjenica da moraju poštovati Finansijski fair play.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, Real Madrid je primoran da proda nekoliko igrača ovog ljeta nakon što su doveli već petoricu novih igrača. Marca prenosi da Real želi prodati šestoricu igrača u narednim sedmicama i skupiti novac za Pogbu.

Na listi "otpisanih" nalaze se Gareth Bale, James Rodriguez, Isco, Mariano Diaz, Lucas Vazquez i Keylor Navas. Dio novca će biti uložen u dovođenje Pogbe, a ostatak kako bi se sredili računi oko Finansijskog fair playja i izbjegla eventualna kazna.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi