Napadač Širokog Brijega za SportSport.ba

Bagarić: Nismo zaslužili poraz, imamo se čemu nadati u revanšu

Široki Brijeg na startu kvalifikacija za Evropsku ligu poražen je od Kairat Almatyja.

Plavo-bijeli su pred 2.500 gledalaca na Pecari pružili vrlo dobro partiju, imali su mnoštvo šansi, no na kraju dogodilo im se ono na što je uoči utakmice i upozoravao trener Goce Sedloski. Svaku pogrešku kazahtanski klub je koristio i na kraju slavio sa 2:1.

Da bh. premijerligaš nije zaslužio poraz mišljenja je i napadač Dražen Bagarić.

"Možemo reći da smo odigrali vrlo dobru utakmicu. Nažalost dogodio nam se poraz, koji, po mom mišljenju, nismo zaslužili i sada nam ne preostaje ništa drugo neko da žalimo za propuštenim prilikama i izvučemo pouke pred revanš. Pokazali smo da možemo sa njima igrati i imamo se čemu nadati. Na izlet nećemo ići", kazao je  Dražen Bagarić u razgovoru za SportSport.ba.

Dotakao se i samog Kairata.

"Oni su također pokazali svoju kvalitetu, ozbiljna su momčad koja ne prašta pogreške i nisu bez razloga godinama u vrhu kazahtanskog fudbala."

Na Pecaru je ovog ljeta došao veliki broj fudbalera. Još je rano suditi jesu li Širokobriježani kvalitetniji u odnosu na prošli sezonu.

"Da li smo kvalitetniji ili ne, pokazat će vrijeme. Ko god je došao definitivno ima kvalitete i doveden je s razlogom, ali sigurno će trebati i određeno vrijeme da 'pohvataju' trenerove zamisli i prilagode se na pravi način. Mi ćemo ići u svakoj utakmici na pobjedu i na kraju ćemo vidjeti gdje ćemo završiti."

Iza sebe Bagarić ima prilično dobru sezonu i nije isključeno da napusti klub.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Po prirodi sam takav da uvijek smatram da mogu bolje, ali, eto, nije bila loša sezona. U fudbalu se nikada ne zna gdje ćete završiti i šta će se dogoditi. Nekih kombinacija ima, no isto tako svjestan sam da sam ugovorom vezan i stoga sam u ovom trenutku fokusiran isključivo na Široki Brijeg", istakao je.

Uzvratni susret između Širokog Brijega i Kairata na rasporedu je 18. jula u Almatyiju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.