Zrinjski i Radnik jednom nogom u drugom kolu, šta ih čeka dalje?

Težak posao čeka Široki Brijeg

Zrinjski i Radnik jednom nogom u drugom kolu, šta ih čeka dalje?

S. Mlaćo

Jučer su odigrani prvi susreti prvog kola kvalifikacija za Evropa ligu.

Bh. predstavnici su upisali dvije pobjede i jedan poraz. Zrinjski i Radnik su slavili u prvim mečevima, dok je Široki Brijeg poražen.

Zrinjski je sa sigurnih 3:0 u Makedoniji savladao Akademiju Pandev, te jednom nogom izborio prolaz dalje.

Sjajan rezultat napravio je i Radnik. Bijeljinci su rezultatom 2:0 nadigrali Spartak iz Trnave i imaju sasvim realne šanse da se domognu drugog kola.

Široki je na Pecari razočarao svoje navijače s obzirom da je kazahstanski Almaty slavio 2:1 i sada ima sve u svojim rukama. 

Već sada je jasno da su Zrinjski i Radnik jednom nogom u drugom kolu. Plemići bi u slučaju prolaza odmjerili snage sa holandskim Utrechtom. Prvi susret je planiran za 25. juli, dok je revanš 1. augusta.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Radnik bi ukoliko prođe za rivala imao Lokomotiv iz Plovdiva. Bugarski tim je sezonu završio na osmom mjestu, ali je osvajanjem Kupa došao do plasmana u Evropu.

Širokom Brijegu u dalekom Kazahstanu treba malo čudo, a ukoliko prođe tim sa Pecare bi za rivala imao pobjednika iz dvomeča Laci (Albanija) i H. Beer Sheva (Izrael). Sinoć je u prvom meču bilo 1:1 i Izraelci imaju realne šanse da u revanšu na svom terenu izbore prolaz dalje. Nadamo se da će zatim putem naše zemlje.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarHZ1946
Dabogda svi prošli sem Širokog
11 0
Terminator
Fenomenalna utakmica i pobjeda Radnika.Sve pohvale ekipi i stručnom štabu .Sretno u revanšu.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi