Širokobriježani nesretno poraženi na Pecari

Široki Brijeg - Kairat 1:2

Širokobriježani nesretno poraženi na Pecari

Admin Čaušević

Široki Brijeg je poražen u prvom susretu prvog pretkola Evropske lige od Kairata sa rezlutatom 1:2.

Gosti iz Kazahstana su se pokazali kao veoma tvrd protivnik, ali dojam je kako je meč na Pecari obzirom na prikazano trebao završiti neriješeno te da domaćin zaista večeras nije imao sreće.

Na početku meča Široki Brijeg je bio nešto aktivniji na terenu, da bi nakon toga gosti nametnuli prividnu terensku incijativu. 

Prvo veliko uzbuđenje donijelo je i pogodak. Eseola je u 29. minuti izašao sam pred Zlomislića te bez problema pogodio za vodstvo gostiju. 

Bh. predstavniku nije trebalu dugo vremena da se vrati u igru. Prekrasan gol sa 20-ak metara zabio je Enin. Pokalitov je loptu u mrežu mogao samo ispratiti pogledom.

U 38. minuti u dobro situaciji se našao Bagarić, ali domaći napadač iz dobre pozicije nije uspio ozbiljnije zaprijetiti. Prvo poluvrijeme okončano je neriješeno.

Kairat je do novog vodstva stigao u 58. minuti. Nakon jednog prekida i intervencije Zlomislića lopta je došla do Eseole koji je iz drugog pokušaja uspio zabiti za 1:2.

Do kraja meča Širokobriježani su bili bolji rival, imali su niz dobrih šansi, ali nisu uspjeli po drugi put izjednačiti. U 66. i 68. minuti dobro su šutirali Jović i Kvesić, ali su gosti sačuvali svoju mrežu.

U 85. minuti kolosalnu šansu je imao Vukoja koji je šutirao sa nekoliko metara iz idealne pozicije, međutim Pokatilov je sjajno intervenisao.

Sudijska nadoknada je donijela još jedno uzbuđenje, Jurilj je topovski šutirao pod samu prečku, ali je gostujući golman izbio loptu u korner.

Ostalo je 1:2 te Kairat sigurno može biti zadovoljniji ovim rezultatom pred revanš meč koji se igra za sedam dana.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Široki Brijeg - Kairat 1:2 (Enin 34'/Eseola 29', 58')

Široki Brijeg: Zlomislić, Kvesić, Matić, Ćorić, Babić, Jović, Marić, Stanić, Kovačić, Bagarić, Enin.

Kairat: Pokatilov, Akhmetov, Suyumbayev, Zhukov, Islamkhan, Eseola, Abiken, Wrzesinski, Dugalić, Mikanović, Orazov.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bocko
Tooooooooooooo samo jako Siroki majke vam se najebem ustaške R.I.P. VEDRAN PULJIC
37 0
Sa1946
Eh sad nek' šupak obrišu sa onom ustaškom zastavom što su je razapeli hahahaha
28 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi