Borussija bi trebala dobiti 32 miliona eura za Francuza

Odlazi standardni član prve postave Milionera iz prošle sezone

L'Equipe: PSG naredne sedmice završava transfer igrača Borussije Dortmund

S. Pašalić

Kako prenose francuski mediji, igrač Borussije Dortmund, Abdou Diallo bi naredne sedmice trebao postati peto pojačanje PSG-a ovog ljeta.

Sportski direktor francuskog prvaka, Leonardo, je to najavio praktično prošle sedmice u izjavi kada je rekao PSG-u treba pojačanje u odbrani nakon što je propao transfer Matthijsa de Ligta iz Ajaxa, a ime Abdou Diallo se pojavilo kao moguća alternativa.

23-godišnji Diallo je bio standardan član prvog tima Borussije, ali je dolaskom Matsa Hummelsa iz Bayerna odlučio da želi napustiti redove njemačkog tima.

Lyon je pored PSG-a pokazivao interes za njega i nedavno se pisalo da je u prednosti u odnosu na Parižane, ali će on sada ipak završiti u redovima prvaka Francuske.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

L'Equipe piše da bi PSG trebao platiti 32 miliona eura Borussiji, a Diallo bi trebao potpisati petogodišnji ugovor sa francuskim klubom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.