"Borussia Dortmund je glavni favorit za osvajanje Bundeslige, to je jasno"
Subotić je proveo devet godina u Dortmundu

Bivši igrač Dortmunda je rekao svoje mišljenje

"Borussia Dortmund je glavni favorit za osvajanje Bundeslige, to je jasno"

S. Pašalić

Borussia Dortmund je prošle sezone u završnici prvenstva ostala bez naslova prvaka Bundeslige.

Bayern je na kraju uspio stići prednost Borussije, a u ovom klubu su odmah nakon toga krenuli sa pripremama za narednu sezonu pa su tako doveli pet novih igrača za koje su ukupno izdvojili 106 miliona eura.

Mats Hummels je stigao upravo iz Bayerna, a Milionerima su se još priključili i Thorgan Hazard, Julian Brandt, Nico Schulz i Mateu Morey.

Bavarci su s druge strane doveli samo Lucasa Hernandeza i Benjamina Pavarda te imaju još nekoliko igrača na radaru ovog ljeta.

Zbog toga bivši igrač Borussije Dortmund, Neven Subotić, smatra da su Milioneri jasni favoriti za osvajanje Bundeslige, osim ako Bayern ne dovede još neka velika imena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ako Bayernova ekipa ostane ista, favorit je Dortmund. To je jasno. To kažem kao bivši igrač i navijač Borussije", rekao je Subotić koji se osvrnuo i na povratak Matsa Hummelsa u Borussiju.

"Čestitam mu, ekipa će imati velike koristi od njega. On je osvojio četiri titule sa Bayernom u posljednje tri godine, dok je Dortmund u tom periodu osvojio samo jednu. Dortmund će dobiti dosta iskustva u Matsu. To je velika šansa za njega", dodao je Subotić.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije