Mancini je bio strijelac gola protiv FK Sarajevo prošle godine

Stiže zamjena za Kostasa Manolasa

Roma dovela veliko pojačanje kojeg se sjećaju i navijači FK Sarajevo

S. Pašalić

Roma je postigla dogovor sa Atalantom oko transfera Gianluce Mancinija, prenosi Sky Sport Italia.

Cijeli transfer je vrijedan 26 miliona eura, a rimski klub će prvo platiti Atalanti 2 miliona za jednogodišnju posudbu, a na kraju sezone će platiti još 19 miliona i 5 miliona za bonuse.

Mancini je 2017. godine stigao u Atalantu iz Perugie za samo 300 hiljada eura, a prošle sezone je odigrao 35 utakmica i postigao je 6 golova i sutra bi trebao stići u Rim na ljekarske preglede.

On je nastupio i u prvoj utakmici 2. pretkola Evropske lige koju je Atalanta prošle godine igrala protiv FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U prvoj utakmici italijanski klub je vodio nakon prvog poluvremena sa 2:0, a FK Sarajevo je uspio u nastavku stići do 2:2. Strijelac drugog gola u ovoj utakmici za Atalantu je bio upravo Mancini. Ipak, u uzvratu je Atalanta na Koševu stigla do visoke pobjede od čak 8:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.