Roma želi ukrasti pojačanje Manchester Unitedu, sada je to i zvanično potvrđeno
Alderweireld ima ugovor sa Spursima do 2020. godine

Rimski klub traži pojačanje u odbrani

Roma želi ukrasti pojačanje Manchester Unitedu, sada je to i zvanično potvrđeno

S. Pašalić

Manchester United već neko vrijeme želi dovesti Tobyja Alderweirelda iz Tottenhama, ali je sada dobio konkurenciju.

Naime, Roma je danas i zvanično potvrdila da ulazi u utrku za 30-godišnjeg štopera Spursa, a sportski direktor Vučice Gianluca Petrachi se nada da će veliku ulogu u tome odigrati bivši tehnički direktor Tottenhama Franco Baldini koji je sada direktor u Romi.

"Baldini može biti naša prednost. Shvatam da za Alderweirelda postoji klauzula o oslobađanju, ali Baldini ima dobar odnos s direktorima Spursa, on je tamo radio dugi niz godina i može pomoći Romi u potpisivanju Alderweirelda.", rekao je Petrachi.

"Ako želite reći da Baldini pregovara u naše ime, onda je to netačno. Želim da bude jasno da je on podrška Romi i u konkretnom slučaju Alderweirelda je ideja da nam pomogne uštedjeti nešto novca."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bili bismo sretni kad bismo ga mogli potpisati sutra bez plaćanja klauzule o oslobađanju", dodao je Petrachi.

Alderweireld je 2015. godine stigao u Tottenham iz Atletico Madrida za 16 miliona eura, a sa Spursima ima ugovor do narednog ljeta. Prošle sezone je odigrao ukupno 50 utakmica.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi