Roma pobijedila konkurenciju, stiže Veretout?

Vjerovalo se da će u Milan, ali...

Roma pobijedila konkurenciju, stiže Veretout?

Jedno vrijeme se vjerovalo da je Milan u "pol poziciji" za transfer Fiorentininog Jordana Veretouta.

Znalo se i da je Roma također u utrci, ali sada italijanski mediji tvrde da je upravo Vučica jako blizu realizovanje transfera 26-godišnjeg francuskog veznjaka.

Poznato je da Fiorentina želi samo "keš". Tačnije, da tražila 25 miliona eura za Veretouta, ali su Roma i Milan uporno pokušavali postići dogovor sa Violama uključivanjem svojih igrača u posao.

Fiorentina je takve opcije odbijala, ali je pristala sniziti cijenu sa 25 na 20 miliona eura.

Nakon što se to desilo, Roma je odlučila uputiti konkretnu ponudu Fiorentini, te je na taj način ostavila Milan iza sebe - kada je utrka za Veretoutov transfer u pitanju.

Sky Sport Italia tvrdi da je Roma ponudila Fiorentini 19 miliona eura uz dodatne bonuse, pa je navodno zaključivanje posla sada jako blizu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, vjeruje se da je Roma i samom igraču ponudila bolje uslove nego što je to učinio Milan.

Sada ostaje da se vidi da li će Veretout uskoro i zvanično postati novo pojačanje Rome...

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije