Nekada prvi čovjek Dinama

Fotografija dovoljno govori? Mamić preuzima novi klub

Iz Slovenije stiže vijest da bi Zdravko Mamić mogao preuzeti Olimpiju.

Iako je u proteklim mjesecima bilo glasina da bi nekada prvi čovjek Dinama mogao ući u Široki Brijeg, navodno će njegovo naredno odredište biti Ljubljana, tačnije Olimpija.

Mediji iz Slovenije, ali i Hrvatske javljaju kako je Mamić (59) s aktuelnim vlasnikom kluba Milanom Mandarićem dogovorio preuzimanje Olimpije, a navodno u klub ulazi s italijanskim partnerima u saradnji s kojima će se promijeniti cjelokupna stručna i upravljačka struktura ovog tima.

Imajući u vidu kakve sposobnosti ima i što je s Dinamom napravio u prošlosti, uvjereni su Slovenci da bi Mamić podigao Olimpiju na veću razinu od dosadašnje, a da se nešto događa svjedoči i to što se u Hercegovini sastao sa Mandarićem.

Osim 'Zmajčeka', špekuliše se kako bi pod Mamićeve skute trebale stati i Brežice, i to kao Olimpijina filijala.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Mamić je, podsjetimo, 6. juna prošle godine osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja oko 15,5 miliona eura iz Dinama, ali je neposredno prije izricanja presude stigao u Međugorje, gdje se i danas nalazi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.