SIPA privodi Mamića u Sud BiH

SIPA privodi Mamića u Sud BiH

E. Škorić

Kako saznaje Avaz, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) sutra će privesti Zdravka Mamića.

Bivši savjetnik Nogometnog kluba Dinamo Zagreb će, po potjernici iz Hrvatske, biti priveden u Međugorju.

Interpol je danas obavijestio bh. pravosudne institucije i policijske agencije u BiH o raspisivanju međunarodne potjernice za Mamićem, koji se nalazi u Međugorju već godinu dana.

Sud u Osijeku Mamića sada ponovo potražuje nakon podizanja nove USKOK–ove optužnice za izvlačenje novca iz Dinama i traži da mu se odredi pritvor.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U Sudu BiH sutra će biti održano i ročište po zahtjevu hrvatskog pravosuđa da se on iizruči Hrvatskoj. Mamić posjeduje dvojno državljanstvo, a ukoliko Sud BiH odluči da su ispunjeni uslovi, konačnu odluku će donijeti ministar pravde Josip Grubeša.

BiH je jednom već odbila da Mamića izruči Hrvatskoj.

Top Komentari

OR7
što mu još niste rekli u koliko sati će ga pokupiti, da se čovjek može ispaliti na vakat, hhajja....
5 0
Medo-Brundo
ma vode ga na kaficu i to je to
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi