Tomić bolji od Pirića i Mešanovića: Olimpiji Kup Slovenije, meč prekidan u nekoliko navrata

Zmaječki savladali Maribor

Tomić bolji od Pirića i Mešanovića: Olimpiji Kup Slovenije, meč prekidan u nekoliko navrata

A. Čaušević

Olimpija je pobjednik Kupa Slovenije za sezonu 2018/2019 nakon što je sa 2:1 pobijedila Maribor. 

Bio je ovo okršaj nekoliko igrača koji su svojevremeno igrali u Premijer ligi BiH. Tomislav Tomić i Asmir Suljić su nastupili za Olimpiju, a Jasmin Mešanović i Kenan Pirić za Maribor.

Zmaječki su postigli po gol u oba poluvremena, a junak ekipe iz Ljubljane bio je Stefan Savić.

Meč se igrao na stadionu Z'dezele u Celjeu, a obzirom na rivalstvo između navijačkih skupina susret je bio prekidan nekoliko puta.

Olimpija je do vodećeg gola stigla u 17. minuti. Nakon sjajne asistencije Tomića Savić je izašao sam pred Pirića i nije imao problema da zatrese mrežu.

Najbolju šansu za izjednačenje Viole su imale u 58. minuti. Saša Ivković je dobro šutirao u sami čošak, ali je Nejc Vidmar uspio zaustaviti njegov pokušaj.

Pitanje oko pobjednika riješeno je u 75. minuti. Svoj drugi gol na meču za 2:0 zabio je Savić. Nekoliko minuta kasnije uslijedio je višeminutni prekid.

Navijači Maribora su bakljama zasuli fotografe, zaštitare te golmana Vidmara nakon čega je došlo do prekida.

Nakon navijača Maribora svoj šou su imale i pristalice Olimpije koji su također bacali baklje u teren. Na kraju se igralo čak 10 minuta sudijske nadoknade. 

U drugoj minuti nadoknade Maribor se vratio u igru. Na asistenciju Mešanovića pogodio je vremešni Marcos Tavares. 

Do kraja nije bilo promjena pa je Olimpija stigla do drugog uzastopnog, odnosno šestog trofej Kupa Slovenije u klupskoj historiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi