Jabuka.tv

Trener Zrinjskog prezadovoljan

Vukas nakon izbacivanja Akademije Pandev: Idemo u Sarajevo napraviti pravi posao

Admin Čaušević

Zrinjski je sa ukupnih 6:0 izbacio Akademiju Pandev u prvom pretkolu Evropske lige. 

Trener Plemića Hari Vukas je bio veoma zadovoljan onim što su pokazali njegovi izabranici u dvomeču s ekipom iz Sjeverne Makedonije.

"Čestitke mojim momcima na dobroj igri i rezultatu, nije mala stvar ostvariti ovakve rezultate u pretkolima evropskih takmičenja, bili smo mudriji i konkretniji, smatram da je Akademija Pandev jedna veoma dobra ekipa", rekao je hrvatski stručnjak.

"U prvom poluvremenu nismo bili pravi, falilo je malo više osobnosti da se rad s treninga odigra na pravi način, ali smo u drugom poluvremenu odigrali u punom svjetlu, stvarno sam prezadovoljan."

Komentarisao je Vukas promjene u igračkom kadru te utakmicu sa Sarajevom u prvom kolu Premijer lige.

"Logično je bilo napraviti promjene obzirom na ritam koji nas čeka, imamo kvalitetan roster i neki igrači su morali upasti da malo kalkuliramo jer nije bila velika razlika... Ostvarili smo rezultat, prošli dalje, a i neke igrače smo odmoriti, možemo biti zadovoljni."

"Svi znamo šta je Sarajevo, osvojili su duplu krunu, radi se o dobroj ekipi, gledali smo ih protiv Celtica, trebamo se dobro spremiti, idemo gore napraviti pravi posao", poručio je Vukas koji je dodao da tek nakon toga treba razmišljati o duelu s Utrechtom.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Trener Akademije Jugoslav Trančevski je čestitao Zrinjskom na zasluženom prolasku u ovom dvomeču.

"Čestitam Zrinjskom koji je bio ubjedljivo bolja ekipa, igrali su bolje taktički, bili su zreliji, očekivao sam malo više od mojih momaka, posebno u ovoj drugoj utakmici, naš cilj je da obučavamo igrače, imali smo par mladih igrača i iskusnijih, možda smo igrali dopadljivo na oko, ulaskom Govedarice napravljena je razlika", rekao je Trančevski.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.