Holandija sljedeća stanica: HŠK Zrinjski ubjedljiv i u revanšu, briljirao Govedarica
FOTO: Jabuka.tv

Siguran trijumf

Holandija sljedeća stanica: HŠK Zrinjski ubjedljiv i u revanšu, briljirao Govedarica

Admin Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog plasirali su se u drugo pretkolo Evropske lige nakon što su i u revanš meču pobijedili Akademiju Pandev. Bilo je 3:0.

Prvih 20-ak minuta susreta pod Bijelim brijegom je proteklo bez većih uzbuđenja uz nekoliko sporadičnih pokušaja s obje strane.

Igrala se 25. minuta kada su ozbiljno zaprijetili gosti. Ilijev je prošao po desnoj strani, dobro šutirao, ali je Brkić bio na nivou te je izbio loptu u korner.

Nakon toga incijativu su preuzeli domaći koji su stvorili nekoliko dobrih prilika. U 29. minuti zbog sumnjive ofsajd pozicije poništen je gol Lendriću, a dvije minute kasnije dobar pokušaj Rustemovića iz slobodnjaka Alchevski je izbio u korner.

Na poluvremenu Govedarica je zamijenio Stanića te uz odličnu igru u nastavku ponio epitet igrača utakmice.

Ofanzivac koji je ovog ljeta stigao u Zrinjski je u 50. minuti asistirao kao na tacni Mandiću koji je bez problema pogodio sa 1:0.

U 58. minuti rezultat se na semaforu mogao promijeniti. Mandić je stigao do lopte prije Alchevskog koji je ostao da se previja van kaznenog prostora, loptu je poslao u kazneni prostor gdje se nisu proslavili Čirjak i Čurjurić.

Čirjak je prvo pogodio stativu, da bi Čurjurić iz idealne pozicije loptu poslao visoko preko gola. Nekoliko minuta kasnije golman gostiju je u suzama napustio teren zbog očigledno teške povrede koljena.

Sve je riješeno u 78. minuti. Prelijep gol postigao je Govedarica poslije sjajanog šuta iskosa s lijeve strane. Lopta je u mreži završila uz pomoć stative.

Mogao je bh. predstavnik u 85. minuti do trećeg gola. Mandić je ''lažnjakom'' prevario svog čuvara, ali je rezervni golman gostiju na vrijeme izletio i spasio svoj gol.

Ipak, do kraja je viđen još jedan gol iako se mreža zatresla. U 92. minuti lopta je prešla gol-liniju nakon šuta Gojkovića za konačnih 3:0.

Sve u svemu nova zaslužena pobjeda Plemića koji su na odličan način započeli novu sezonu sa ubjedljivih 6:0 u dvomeču protiv ekipe iz Sjeverne Makedonije. 

Naredni protiv Zrinjskog je Utrecht, a prvi meč igrat će se 25. jula u Holandiji, dok je revanš u Mostaru sedam dana kasnije. Prije toga će gostovati Sarajevu u prvom kolu Premijer lige.

Zrinjski - Akademija Pandev 3:0 (Mandić 50', Govedarica 78', Gojković 92')

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

HŠK Zrinjski: Brkić, Barišić, Jakovljević, Gojković, Rugašević, Rustemović, Čurjurić, Čirjak, Stanić, Mandić, Lendrić.

Akademija Pandev: Alchevski, Dimov, Iliev, Kostov, Stoilov, Milovanoviky, Doriev, Krstovski, Temelkov, Tanusev, Manevski.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Zrinjski će uzeti Utrech živi bili pa vidjeli. Jaki su kao beton Mostarci. FKS i Zrinjski su trenutno 10 godina ispred ostali
0 21
bistrik87
To je to, holandija je i zadnja stanica, il ti "zadnja ima izac"
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi