Katalonci se maksimalno pojačavaju

Čeka se dolazak Neymara i imat ćemo Dream Team: Barcin napad će biti najjači u historiji fudbala!

Jedna od ekipa koje bi mogle odraditi fantastičan prelazni rok je Barcelona. 

Katalonci iza sebe imaju još jednu sezonu u kojoj nisu uspjeli osvojiti Ligu šampiona. Ispali su u polufinalu od Liverpoola i to je već četvrta godina zaredom kako Barca nije igrala u finalu ovog takmičenja.

Upravo zbog toga uprava Katalonaca čini sve u ovom prelaznom roku da dodatno pojača ekipu kako bi Barca ponovo postala favorit broj 1 u Ligi prvaka.

Novac nije šteđen pa su klub do sada pojačali golman Neto, defanzivac Emerson, veznjak Frankie de Jong i napadač Antoine Griezmann. Sedmicama se špekuliše i o povratku Neymara, a ako se to zaista dogodi, onda će Barca imati vjerovatno najjači napad u historiji fudbala, barem po imenima igrača.

Najofanzivniju liniju ekipe činili bi Griezmann, Leo Messi, Luis Suarez i Neymar. Ostaje nam da vidimo u narednim danima da li će Neymar zaista ostvariti želju i vratiti se na Camp Nou stadion, a ukoliko se to dogodi, onda će sastav Katalonaca izgledati ovako:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, tržišna vrijednost igrača Barcelone je najveća u svijetu fudbala, a dolaskom Neymara bit će još veća, pa će ovo biti uvjerljivo najskuplji tim svijeta, barem prema transfermarktu.

Neymar je u Barceloni igrao od 2013. do 2017. godine, a u tom periodu je osvojio jednu Ligu prvaka i to 2015. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.