Navodno još nije dovoljno spreman

Lukaku neće igrati prijateljsku utakmicu protiv Intera

Belgijski napadač Romelu Lukaku propustit će utakmicu svog Manchester Uniteda protiv Intera.

Radi se o prijateljskom susretu koji će sutra biti odigran u Singapuru u okviru priprema oba tima, a Lukaku će susret propustiti zbog navodne povrede.

To je zvanična informacija iz kluba, a one nezvanične kažu da je Belgijanac usred pregovora sa Nerazzurrima i da je vrlo moguće kako više neće ni zaigrati za Crvene đavole.

Podsjetimo, on je propustio i dvije prethodne prijateljske utakmice Uniteda, a također i današnji trening. Lukaku je ponovo trenirao odvojeno od tima u teretani, a sve zbog navodne povrede.

U međuvremenu, klubovi pregovoraju oko visine obeštećenja za ovog igrača, a kako sada stvari stoje Inter neće pristati da plati 75 miliona funti koliko traži klub sa Old Trafforda.

Sam fudbaler bi navodno volio preći u Milano gdje bi ga trenirao Antonio Conte za kojeg Lukaku kaže da je najbolji trener na svijetu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Belgijanac je pojačao United na ljeto 2017. godine kada je stigao iz Evertona, ali se u novoj sredini nije snašao baš najbolje i čini se kako je odlazak trenutno najbolja opcija.

Podsjetimo, osim za njega, Inter se interesuje i za bh. napadača Edina Džeku, ali nikako da postigne dogovor sa Romom oko realizacije transfera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.