Lukaku "izmiče", Inter se okreće drugoj opciji?

Iskusni Urugvajac kao jeftinija alternativa

Lukaku "izmiče", Inter se okreće drugoj opciji?

Da je Romelu Lukaku "meta" Intera odavno je jasno, ali je jasno i da Nerazzurri nikako ne uspijevaju napraviti pomak u pregovorima sa Manchester Unitedom o transferu korpulentnog Belgijanca.

Manchester United i dalje insistira na više od 80 miliona eura za Lukakua, što je cifra koju Inter trenutno nije spreman potrošiti.

Danas Tuttosport i Corriere dello Sport tvrde da je nemogućnost Intera da snizi Lukakuovu cijenu natjerala čelnike Nerazzurra da svoju pažnju okrenu ka alternativnoj opciji, Edinsonu Cavaniju.

Na Giuseppe Meazzi iskusnog Urugvajca vide kao jeftiniju opciju, s obzirom da su mu već 32 godine i da njegov ugovor sa PSG-om vrijedi još samo jednu godinu.

S obzirom da u Interu vjeruju da mogu jeftino proći kada je Cavanijev transfer u pitanju, biće u mogućnosti urugvajskom golgeteru ponuditi platu od devet miliona eura po sezoni.

Za Cavanija bi to, ipak, predstavljalo pad u primanjima s obzirom da u PSG-u godišnje inkasira oko 12 miliona eura. Ipak, s obzirom na godine, nije to ništa što Urugvajac ne bi mogao preboliti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Cavani je za PSG odigrao 279 utakmica i postigao 193 gola. Sa "Svecima" je osvojio i pet titula prvaka Francuske, ali se već neko vrijeme špekuliše da je sezona iza nas bila njegova posljednja u dresu PSG-a.

Da li će se Cavani vratiti u Italiju i potpisati baš za Inter, ostaje da se vidi...

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pazzo13
Realno Kavani je puno bolji igrac,jedino sto je stariji
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi