Zaha je i dalje igrač Crystal Palacea

Unai Emery ga želi vidjeti u svom timu

Arsenal jednostavno ne želi odustati: Stigla je nova primamljiva ponuda za Wilfrieda Zahu

S. Pašalić

Arsenal svim silama želi ovog ljeta dovesti igrača Crystal Palacea Wilfrieda Zahu.

Ovaj 26-godišnji krilni igrač je prošle sezone u 36 utakmica postigao 10 golova i imao isto toliko asistencija, te je "zapeo za oko" Unaiju Emeryju.

Topnici su slali već nekoliko ponuda, ali je Crystal Palace sve te ponude odbijao, a sada je Arsenal povisio cifru na 65 miliona funti i nudi još da pošalje Reissa Nelsona na posudbu.

Crystal Palace je već zaradio 55 miliona funti od transfera Aarona Wan-Bissake u Manchester United, ali Zahu ne želi pustiti za manje od 80 miliona funti.

Arsenal je u prethodnim razgovorima s Palaceom ponudio Carla Jenkinsona, Mohameda Elnenyja i Caluma Chambersa, a Independent tvrdi kako su sada ponudili sjajnog mladog igrača Nelsona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

19-godišnji Nelson je prošlu sezonu proveo na posudbi u Hoffenheimu gdje je upisao 31 nastup i postigao je 8 golova, a očekivalo se da će biti dio prve ekipe Arsenala za narednu sezonu. I pored svega ovoga Crystal Palace je navodno odlučio da odbije i ovu ponudu jer i dalje želi dobiti 80 miliona funti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.