Šta je radio Bale?

Zidane na treningu dodijelio Baleu 'poseban' zadatak

Za Garetha Balea, nekad najskupljeg fudbalera na svijetu, više nema mjesta u Real Madridu.

Velšanin je na Santiago Bernabeu od 2013. kada je stigao iz Tottenhama, osvojio je s "kraljevskim timom" čak 13 velikih trofeja, no sada je došlo vrijeme da Zidane na njegove usluge na računa.

Da se radi na Baleovom transferu potvrdio je i sam Zidane, a kao naredna stanica pominje se Kina, tačnije Beijing Guoan koji mu nudi na godišnjem nivou skoro 60 miliona eura čime bi po primanjima prestigao i rekordera Lionela Messija.

Dok se čeka rasplet situacije, na društvenim mrežama pojavila se fotografija s posljednjeg Realovog treninga na kojem se Bale izdvajao iz mase po tome što je jedini nosio zeleni marker.

Uočili su to i navijači, koji su putem društvenih mreža ostavili niz komentara poput onih da Bale na treningu služi da bude sudac, no vrlo brzo mnogi su stali i u odbranu velškog fudbalera.

"Sudac? Nosio je marker kako bi mu bilo dopušteno da igra za obje ekipe", objasnio je jedan navijač.

Nakon svih napisa o Baleovom odlasku oglasio se u međuvremenu i njegov agent Jonathan Barnett. Za Sky Sports je izjavio kako nikakve posudbe ne dolaze u obzir i da će Bale, ukoliko ne dobije adekvatnu ponudu, ostati u klubu po cijenu i da tri godine grije klupu.

Podsjetimo, Real je Balea doveo još 2013. godine za tada rekordno obeštećenje od 100 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.