AS otkriva naredni klub Balea: Ovaj transfer neće posebno usrećiti nijednu stranu

Velšanin odlazi iz Reala

AS otkriva naredni klub Balea: Ovaj transfer neće posebno usrećiti nijednu stranu

Real Madrid ubrzano radi na tome da Gareth Bale napusti klub što prije. 

Ovu informaciju potvrdio je i trener Zinedine Zidane i to nakon poraza od Bayerna u prijateljskom meču.

"Bale nije bio u konkurenciji jer Real radi na njegovom odlasku", kazao je Zidane.

Upitan kada bi ofanzivac mogao napustiti bivšeg prvaka Evrope Zidane je rekao da bi najbolje bilo da to uradi što je prije moguće.

"Kad bi mogao otići još sutra, bolje za nas", rekao je trofejni trener.

Španski AS sinoć donosi i najnovije informacije o tome koji klub hje lider u borbi za Balea. Prema njihovim izvorima to je kineska ekipa Jiangsu Suning, ali problem je plaćanje obeštećenja.

AS prenosi kako Real Madrid nema namjeru pustiti Balea besplatno, iako se silno želi riješiti njegove ogromne plate, a upravo ta činjenica pravi problem Kinezima.

Razlog leži u tome što bi ovaj kineski klub morao platiti stopostotni porez na svaki transfer preko 5,7 miliona eura, pa se upravo radi toga traži alternativno rješenje. Jedan od načina na koji bi se transfer mogao realizirati je taj po kojem bi Real dobijao određeni novac zbog broja golova, nastupa, titula i ostalog što bi Bale radio u novom klubu.

Na taj način bi Real dobijao novac kojim bi mogao pokriti eventualni novi transfer kojeg će obaviti do kraja prelaznog roka, a kineski tim ne bi morao plaćati ogroman porez jer bi Realu Balea isplaćivao praktično u ratama.

Ipak, sve ove informacije treba uzeti sa rezervom obzirom da su inostrani mediji sinoć pisali i o tome da Bale ne želi ići u Kinu i da će radije sjediti na tribinama Bernabeua na svakom meču. Ukoliko se transfer na kraju i desi, jasno je da on neće posebno zadovoljiti ni Real, ni Balea. Bale bi možda otišao u Kinu iako ne želi, dok Real ne bi sigurno u kešu dobio novac koji bi odmah mogao iskoristiti za njegovu zamjenu. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jedno je sigurno - Baleova situacija će biti riješena u narednim danima, na ovaj ili onaj način.

Za kraj podsjetimo i to da je Bale istinska legenda Reala. U klubu je već šest godina, a tokom boravka je osvojio čak četiri Lige šampiona, od toga tri zaredom. Također, postizao je i nekoliko vrlo bitnih golova u finalima ovog takmičenja tako da će njegovo ime sigurno zlatnim slovima ostati upisano u historiju Kraljeva.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi