Sjajni ofanzivac Fiorentine

Chiesa stigao na razgovor, prostoriju napustio u suzama

Admin Čaušević

Federico Chiesa je budućnost italijanskog fudbala, mladi ofanzivac je prošle sezone eksplodirao u dresu Fiorentine i zato ne čudi zašto ga žele najbolji klubovi iz Serije A. 

Upitno je da li će Chiesea sljedeće sezone nastupati za Viole obzirom na pritisak, ali i želju samo igrača da pređe u Juventus.

Fiorentina se trenutno nalazi na pripremama u Americi gdje je ovaj 21-godišnjak doživio veoma neugodno iskustvo nakon razgovora sa direktorom Joea Barnoeom.

Tokom jednog od treninga Vicenzo Montella je odstranio Chiesu s treninga nakon što je fudbaler nekoliko puta upozoren da treba pokazivati više želje i upoznavanja.

Nakon toga uslijedio je razgovor s Baroneom koji je prema pisanju Gazzette dello Sport na veoma grub i drzak način obavio razgovor s italijanskim reprezentativcem.

Barone je natjerao Chiesu da se izvini cijeloj ekipi, da pozira u promociji novog dresa, zatim je kažnjen novčano, a morao je dati i intervju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gazzetta dello Sport navodi da je Chiesea razgovor napustio na ivici suza te ga je evidentno potreslo sve što se dešavalo tokom razgovora s klupskim rukovodstvom.

U međuvremenu Juventus sprema novu ponudu za ovog fudbalera. Tuttosport navodi da će na adresu Fiorentine stići iznos od 50 miliona eura te igrački karton mladog Luce Pellegrinija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.