Federico Chiesa želi da ide u Juventus

Napušta Fiorentinu?

Federico Chiesa želi da ide u Juventus

Endin Čaušević

Mladi italijanski napadač Federico Chiesa ovog ljeta bi mogao napustiti Fiorentinu.

Chiesa je ponikao u Fiorentini i za nekoliko godina postao je jedan od ključnih igrača ovog kluba. Ovaj 21-godišnjak svojim igrama se izborio i za mjesto u reprezentaciji Italije.

Iako Fiorentina još uvijek ne želi da proda Chiesu čini se da ovaj igrač ima sve manje strpljenja. Naime, La Gazzetta dello Sport je objavila jutros da Chiesa želi napustiti klub i karijeru nastaviti u Juventusu.

Juve je pokušao u nekoliko navrata dovesti mladog igrača, ali je Fiorentina odbila sve ponude Stare dame. No, dobre vijesti za čelnike Juventusa su što Chiesa želi da dođe u njhov klub i to već ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno, Chiesa i Juve su već u kontaktu i dogovorili su petogodišnji ugovor prema kojem će ovaj igrač zarađivati godišnje pet miliona eura, ali sada ide teži dio posla i pregovori s Fiorentinom. Poznato je da Juve i Fiorentina nisu baš u sjajnim odnosima već nekoliko decenija.

Chiesa je prošle sezone u dresu Fiorentine odigrao 41 utakmicu i postigao je 12 golova.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi