Statistika meča Utrecht - Zrinjski

Bolji ne pobjeđuje uvijek

Midhat Šljivak

HŠK Zrinjski napravio je odličan rezultat protiv Utrechta u drugom pretkolu Evropske lige.

Plemići su na gostovanju izborili rezultat 1:1, a tim Harija Vukasa je pružio zaista dobru partiju i s pravom se imaju čemu nadati u uzvratnom meču Pod Bijelim brijegom.

Utrecht je dominirao terenom u sinoćnjem meču. To bi i fudbalski laik zaključio gledajući utakmicu, ali je viceprvak BiH bio itekako opasan po protivnički gol.

Uspjeli su postići jedan, ali vrijedan gol, a gotovo svaki šut prema golu protivnika je bio itekako opasan.

Zrinjski je ukupno šest puta šutirao prema golu Utrechta. Četiri su išla u okvir, jedna lopta je ušla. Sa druge strane holandski tim je imao 23 šuta, 12 u okvir, jedna je završila iza Brkića, koji je ostalih 11 lopti sjajno pokupio.

Posjed lopte ne oslikava pravu dominaciju domaćeg tima. Oni su imali 57 procenata loptu u svom posjedu u odnosu na 43 procenta Zrinjskog.

Ogromna razlika je u dodavanjima. Utrecht je imao 440 kompletiranih od 529 pokušanih, dok je Zrinjski kompletirao 286 od svojih 348.

Dueli su na strani domaćih. Od ukupno 150 dobili su ih 82, a ono što se svakako primijeti je veliki broj izgubljenih lopti. Zrinjski ih je imao 83, a Utrecht 70.

Oduzete lopte su na strani domaćih. Imali su ih 62 u odnosu na 51 bh. tima u čijim redovima je na kraju u svim statističkim parametrima najbolji bio veznjak Frane Čirjak. Njegova ukupna ocjena po InStat indexu je 281, a iza njega su Miljan Govedarica (263), te golman Brkić (240).

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Čirjak je dobio pet od devet duela, imao je tri uspješna driblinga i jedan uspješan start. Šutirao je jednom prema golu, a imao je samo dvije izgubljene lopte.

Revanš utakmca igra se u četvrtak u Mostaru, a sigurno da će Plemići morati popraviti određene segmente ako žele proći u narednu fazu takmičenja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.