Navijači FK Velež dobili posebno upozorenje pred gradski derbi

Rođeni gostuju kod HŠK Zrinjski

Navijači FK Velež dobili posebno upozorenje pred gradski derbi

M. Šljivak

FK Velež gostovat će u drugom kolu Premijer lige BiH kod gradskog rivala HŠK Zrinjski.

Ovaj susret iziskuje veliku pripremu. Utakmica se smatra visokorizičnom i na njoj će biti mnogo više osiguranja u odnosu na 'obične' utakmice u prvenstvu BiH.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona oglasio se saopštenjem za javnost u kojem su izdali posebne upute i upozorenja navijačima FK Velež.

"Gostujući navijači će samo organizovanim prevozom (autobusima) sa platoa Sjevernog logora moći doći na utakmicu, svim ostalim grupama i pojedincima bit će uskraćeno prisustvovanje na stadionu“, saopšteno je iz MUP-a HNK-a.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, iz MUP-a su najavili kako će koristiti sva svoja ovlaštenja kako bi duel gradskih rivala protekao u civilizovanoj atmosferi i bez ikakvih neželjenih stvari, na i van stadiona.

Susret HŠK Zrinjski - FK Velež igra se u nedjelju od 20 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Nemoj te igrati bolje vam je, Zrinjski će vas qarati
0 5
Ljacmu1
Veležovi navijači su prije 3 godine bacili baklju na gledatelje i time ugrozili među inima i djecu, žene, starce. Stoga je pametno što će imenom i prezimenom biti evidentirani kako bi se spriječile nemile scene.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi