Makedonac potpisuje za FK Velež

Urdinov potvrdio povratak u Premijer ligu: Poznajem ligu i vjerujem da ću opravdati povjerenje!

Samir Mlaćo

Novo pojačanje FK Velež u narednim danima će biti makedonac Yani Urdinov.

Urdinov je posljednji angažman imao u slovačkom Ruzomberoku, a nastupao je i za Bohemians 1905, FC Zira, Vysocina, Flamurtari, Shkendiju...

U našoj zemlji nastupao je za sarajevski Željezničar, te je za kratak period postao ljubimac popularnih Manijaka.

Na njegovom facebook profilu i dalje stoji parola Manijaka sa sjeverne tribine: "Urdinov Yani Manijak je pravi!"

"Preko mog najboljeg druga Ismara Tandira sam stupio u kontakt sa Samirom Mehićem koji mi je govorio planove FK Velež. Sviđa mi se igrati u Premijer ligi i veoma je bitno što poznajem ligu. Navijače Željezničara sam uvjerio u svoje kvalitete i borbenost, ali sada sam član FK Velež. Sigurno je da ću dati sve od sebe da pomognem u ispunjenju ciljeva Veleža i nadam se da ću navijači Veleža uvjeriti u svoje kvalitete dobrim igrama", kazao je Urdinov za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Urdinov će sutra stići u Mostar i u narednim danima potpisati ugovor sa Rođenima.

Podsjetimo, Velež je novu sezonu u Premijer ligi otvorio porazom od Mladosti, dok ga sutra očekuje gradski derbi protiv HŠK Zrinjski.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.