(Foto: EPA)

Portugalac na Old Traffordu

Svi su na nogama u Unitedu: Bruno Fernandes stiže na ljekarske preglede

Midhat Šljivak

Manchester United dobit će u narednim danima veliko pojačanje.

Portugalski fudbaler Bruno Fernandes napustio je pripreme Sportinga iz Lisabona i krenuo je prema Engleskoj kako bi dovršio transfer u Manchester United.

Nakon dugih i napornih pregovora dogovor između Uniteda i Sportinga je postignut. Crvene đavole će sjajni ofanzivni veznjak koštati 62 miliona funti, ali će biti ispunjena najveća želja Olea Gunnara Solskjaera u ovom prelaznom roku.

Fernandes iza sebe ima zaista spektakularnu sezonu. Zadivio je mnoge velikane sa 32 gola i 18 asistencija u dresu velikana iz Lisabona i veliki transfer je bio zagarantovan ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nije Portugalac jedini koji će u narednim danima stići na Old Trafford. Jako blizu je realizacija transfera srbijanskog veznjaka Sergeja Milinkovića-Savića iz Lazija i stopera Leicestera Harryja Maguirea.

Sa ova tri fudbalera prelazni rok ekipe sa Teatra snova bi trebao biti završen i kompletirala bi se ekipa kakvu je menadžer Ole Gunnar Solskjaer želio.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.