Šta koči transfer SMS-a u Manchester United?

Srbijanski reprezentativac bi uskoro mogao put Old Trafforda

Šta koči transfer SMS-a u Manchester United?

Ako je vjerovati posljednjim pisanjima Corriere dello Sporta, transfer veznjaka Lazija, Sergeja Milinoković-Savića u Manchester United je praktično završena stvar.

Jučer su SMS i njegov menadžer Mateja Kežman bili u Londonu na završnoj rundi pregovora, koja je čini se urodila plodom. Ipak, Lazio sada koči postizanje dogovora, ali se vjeruje da će dva kluba ipak bez većih problema pronaći zajednički jezik.

Dogovoreno je da Manchester United za transfer Laziju odmah plati 75 miliona eura, a dogovoreni su i dodatni bonusi u iznosu od 15 miliona, te provizija za Mateju Kežmana u iznosu od 10 miliona eura.

Kada se sve sabere, dođe se do cifre od 100 miliona eura. Lazio je zadovoljan iznosom, ali navodno nije "formatom bonusa".

Nebeskoplavi još uvijek nisu sigurni da li će aktiviranje svih bonusa biti dovoljno jednostavno da ih klub zaista i može dobiti u skorijoj budućnosti.

Manchester United želi da se većina bonusa aktivira dosta teško i samo velikim dostignućima. Npr. Manchester United želi da određene bonuse aktivira osvajanje Lige prvaka, dok bi Lazio preferirao opciju prema kojoj bi to čino broj nastupa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, vjeruje se da bonusi neće biti nepremostiva prepreka i da će SMS uskoro potpisati za Manchester United.

Navodno bi United vrlo brzo nakon osiguravanja SMS-a mogao prodati Paula Pogbu Realu ili Juventusu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Dobojlija
Bolje da dovedu Pjanica ili Sancha umjesto ovog tzv igraca
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi