Nisu bili fokusirani na meč

Emery: Kolašinac i Ozil su bili tu, ali smo odlučili da je najbolje da ne igraju

E. Čaušević

Arsenal je jučer pred svojim navijačima poražen sa 2:1 od Lyona u okviru Emirates kupa koji se tradicionalno igra pred početak nove sezone.

Topnici su pred svojim navijačima odigrali veoma dobar meč, a Unai Emery je šansu dao svim igračima koji su bili u konkurenciji za utakmicu. Iako su vodili sa 1:0 na kraju je Arsenal poražen sa 2:1 i Lyonu je pripao trofej Emirates kupa.

Jedini igrači koji nisu jučer igrali za Arsenal bili su Sead Kolašinac i Mesuz Ozil koji uopšte nisu bili u konkurenciji za ovu utakmicu zbog dešavanja od prije nekoliko dana.

Naime, dvojica razbojnika pokušala su opljačkati Ozila i ukrasti mu automobil, a s njim je bio i Kolašinac koji se golim rukama obračunao s naoružanim razbojnicima.

Emery je zbog svih dešavanja odlučio da im da nekoliko dana odmora i nije htio da oni budu u konkurenciji za jučerašnji meč.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Svaki igrač je bitan za tim, ali zbog raznih okolnosti odlučili smo da oni ne igraju. Nije dobar trenutak za igru jer nisu 100% mislima u utakmici. Najvažnije je da su oni dobro, da se osjećaju sigurno i smireno sa svojim porodicama", rekao je Emery i dodao.

"Došli su jutros, ali sam razgovarao s njima i odlučili smo da je najbolje da se odmaraju s porodicama i sačekaju nekoliko dana kako bi ponovo počeli trenirati s ekipom. Sutra će ponovo doći da vidimo u kakvom su sta nju. Danas jednostavno nisu bili spremni da igraju".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.