Kako će izgledati Arsenal? Emery razmišlja o dvije formacije, ali nema mjesta za Kolašinca

Ukoliko mu se ostvare sve želje

Kako će izgledati Arsenal? Emery razmišlja o dvije formacije, ali nema mjesta za Kolašinca

E. Škorić

Ostvare li se želje Unaija Emeryja, Arsenalovih 11 naredne sezone djelovat će daleko bolje i opasnije nego što je to bio slučaj prošle sezone.

Ne treba dodatno govoriti koliko je loša bila sezona za navijače Arsenala. Klub nije osvojio trofej(e), a da stvar bude još gora, nije se izborila ni Liga prvaka, što je bio ključni cilj prije početka sezone.

Stoga je i budžet Topnika za transfere nešto skromniji za ovo ljeto, mada Emery ima da dovede dva-tri kvalitetna igrača. Jedna od primarnih želja je dovođenje Celticovog beka Kierana Tierneyja, koji bi tako iz startne postave izbacio Seada Kolašinca.

Veliki dodatak Arsenalovoj jedanaestorci mogao bi da bude Nicolas Pepe na desnom dijelu napada, ukoliko potpiše iz Lillea, a u Arsenalu rade na tome nakon što nisu uspjeli dovesti Wilfrieda Zahu iz Crystal Palacea.

Promjena u početnoj postavi je i u veznom redu, pošto je sada Dani Ceballos tu. Njega je Arsenal nedavno doveo iz Real Madrida i Ceballos će zamijeniti Aarona Ramseyja, koji je u besplatnom transferu prešao u Juventus.

Očekuje se da će Emeryjev Arsenal igrati u formaciji 4-4-3, mada španski stručnjak neće odustajati ni od svojih prepoznatljivih 3-5-2.

U prvom slučaju bi formacija izgledala ovako: Leno na golu, u zadnjoj liniji Sokratis, Mustafi, Holding - Tierney i Bellerin kao bekovi koji imaju veće ofanzivne ovlasti, Ceballos, Xhaka i Ozil bi bili trojac u sredini, a naprijed Pepe i Aubameyang, dakle bez Lacazettea.

Ipak, vjeruje se da ćemo Arsenal više gledati s tri napadača. U tom slučaju bi Leno opet branio, Sokratis i Mustafi bi igrali stopere, lijevog beka Tierney, a desnog Hector Bellerin, dok bi ispred bili Ozil, Xhaka i Ceballos, s tim da bi Xhaka imao dužnost prema nazad više da igra. U napadu bi bili raspoređeni Aubameyang, Lacazette i Pepe.

Dakle, čini se da za Kolašinca nema mjesta iako je nedavno postao miljenik svih navijača Arsenala jer je goloruk branio Ozila od lopova.

Uz gore sve navedene igrače, Emery će imati i kvalitetnu klupu. Mladi Brazilac Gabriel Martinelli (18) doveden je za šest miliona funti i čekat će s klupe svoju šansu, baš kao i Nelson koji se vratio s posudbe iz Hoffenheimea. Tu je i mladi Englez Nketiah koji je oduševio na pripremnim mečevima.

Henrikh Mkhitaryan i Alex Iwobi također će biti u rotaciji i borit će se za prvih 11, kao i Matteo Guendouzi, dok su u odbrani alternative Kolašinac, Holding i Callum Chambers.

Ainsley Maitland-Niles je svestrani mladi igrač koji će biti također u opticaju Emeryju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SheleSt
Cekaj jel te sram napisat Chelsea medju ove ostale klubove? Pa debilu degenericni,Chelsea je umjetan klub! I pametnije bi ti bilo nac zivot nego pisat pizdarije
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi