Lyon preokretom iznenadio Arsenal i osvojio Emirates kup
Aubameyang je bio strijelac prvog gola

Ekipa Unaija Emeryja nije uspjela obradovati svoje navijače

Lyon preokretom iznenadio Arsenal i osvojio Emirates kup

S. Pašalić

Arsenal je nastavio sa pripremama za novu sezonu i danas je odigrao prijateljsku utakmicu u okviru Emirates kupa protiv Lyona, ali je na kraju poražen rezultatom 2:1.

Topnici su igrali na svom stadionu i sjajno su ušli u meč, a nakon dvije odlične prilike Henrikha Mkhitaryana u 22. i 31. minuti, Pierre-Emerick Aubameyang je u 35. minuti doveo Arsenal u vodstvo od 1:0.

Bio je to rezultat prvog poluvremena, a u nastavku je Arsenal u 60. minuti mogao povećati vodstvo, ali je Reiss Nelson pucao neprecizno.

To se osvetilo ekipi Unaija Emeryja u 67. minuti kada je Moussa Dembelle glavom poslao loptu u mrežu za 1:1.

Arsenal je u 74. minuti postigao gol za 2:1, ali je on poništen zbog ofsajda. Samo minutu kasnije Moussa Dembelle je dobio sjajnu loptu i postigao gol za preokret Lyona i vodstvo od 2:1.

Do kraja je Arsenal pokušavao da stigne do izjednačenja, ali u tome nije uspio, a i Lyon je imao svoje šanse da poveća vodstvo, ali se rezultat do kraja nije mijenjao pa je francuski klub osvojio Emirates kup. Sead Kolašinac nije nastupio u ovoj utakmici.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi