Ne odustaju od cijene za bh. napadača

Marotta ide u Rim na sastanak, ali Roma je spremna na rizik čak u slučaju da Džeko ode besplatno

Endin Čaušević

Bh. napadač Edin Džeko još uvijek je meta špekulacija italijanskih medija oko prelaska iz Rome u Inter.

Već nekoliko sedmica se piše o tome da će Džeko ovog ljeta napustiti Romu i karijeru nastaviti u Interu, ali do toga još uvijek nije došlo. Međutim, Tuttosport je objavio jutros da se pregovori Rome i Intera nastavljaju danas.

Direktor Intera, Beppe Marotta, danas bi trebao doputovati u Rim na pregovore za Džeku, a još uvijek jedini problem je iznos obeštećenja. Roma ne odustaje i traži 20 miliona eura, dok su iz Intera jasno poručili da neće ponuditi više od 15 miliona eura.

Međutim, Marotta sigurno ne bi putovao za Rim na sastanak s čelnicima Rome da ne vjeruje da može konačno završiti dolazak Džeke u Inter.

No, jasno je da će morati povećati cifru za Džeku jer su iz Rome poslali jasnu poruku da u suprotnom sigurno neće prodati bh. napadača. Sportski direktor rimskog kluba Gianluca Petrachi je čak poručio da su spremni rizikovati i pustiti Džeku da ide kao slobodan igrač narednog ljeta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeki narednog ljeta ističe ugovor s Romom i u klubu su čak spremni da ga puste da ide besplatno za godinu dana nego da sada smanje cijenu i pristanu na ono što Inter nudi.

Međutim, sigurno je da će u Interu pokušati smanjiti cijenu i da su svjesni da u Romi ovakvim izjavama samo pokušavaju dobiti više novca. No, nadati se da će se ova saga konačno završiti u narednim danima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.