Pravila su jasna

Goran Zakarić se ovog ljeta ne može vratiti u Premijer ligu BiH

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Goran Zakarić nalazi se u velikim problemima pred početak nove sezone s obzirom da trener Partizana, Savo Milošević, više ne računa na njegove usluge.

Zakarić će ovog ljeta gotovo sigurno napustiti Partizan, a činilo se da će sezonu provesti na posudbi u Teleoptiku. Međutim, Zakarić je jasno dao do znanja da želi ići u neki bolji klub.

Bivši igrač Željezničara povezivao se s povratkom u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, ali od toga neće biti ništa. Zakarić se najviše povezivao s Borcem iz Banjaluke, no povratak u Premijer ligu nije moguć.

Naime, ljetni prelazni rok u BiH je nedavno završen i klubovi više nemaju pravo dovoditi pojačanja, odnosno kupovati igrače ili ih dovoditi na posudbe što nam je potvrđeno iz NSBiH. Klubovi nove igrače mogu dovesti isključivo u tokom prelaznog roka ili i nakon isteka ali samo igrače koji su raskinuli ugovore sa svojim klubovima do posljednjeg dana registracionog perioda ili su im istekli do tog datuma.

Prelazni rok u BiH trajao je do 19. jula, a s obzirom da je Zakarić još uvijek pod ugovorom s Partizanom nije moguće da ga neki bh. klub registruje prije zimskog prelaznog roka. 

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Borac je bio zainteresovan da Zakarića dovede na posudbu do kraja sezone, no pravila su jasna i to nije moguće izvesti. Zakarić trenira trenutno s ekipom Teleoptika, ali cilj mu je da karijeru nastavi u inostranstvu. Ukoliko ne dođe neka zanimljiva ponuda onda ćemo ga naredne sezone vjerovatno gledati u dresu Teleoptika.

Zakarić je ponikao u dresu Kozare iz Gradiške, a još je igrao za Široki Brijeg, Dinamo, Lokomotivu Zagreb, Zrinjski, Slaven Belupo, Željezničar i Partizan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.