Bale postao vuk samotnjak

Danas je u Trening centru Reala trenirao samo jedan čovjek

Velšanin Gareth Bale jedna je od glavnih tema ovog ljeta kada su u pitanju transferi. 

O njegovom slučaju se zna već gotovo sve, ali spomenut ćemo još jednom cijelu situaciju u kratkim crtama.

Zinedine Zidane više ne računa na Velšanina, a to je i potvrdio na press konferenciji prije nekoliko dana. Klub ga je trebao prodati u kineski Jiangsu Suning, ali predsjednik Florentino Perez se predomislio u posljednji čas i stopirao transfer.

Zidane ga nije uvrstio među 24 fudbalera na koje računa na Audi kupu u Minhenu jer je navodno Bale to tražio očekujući da će transfer do tada biti gotov. Ipak, propao je i transfer i dalje igranje Balea za Real, pa je danas doživio prilično neprijatnu situaciju.

Naime, španski mediji prenose kako je Velšanin danas sam trenirao u Trening centru Reala pošto je ostatak ekipe u Minhenu gdje danas igra protiv Tottenhama. Real Madrid je jučer saopštio da njihov krilni fudbaler nije trenirao s ekipom i da je radio skupa sa Lukom Jovićem koji je povrijeđen. Ipak, danas je Bale očigledno postao vuk samotnjak jer mu više nema ni Jovića.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Posljednje informacije kažu kako Kraljevi svog igrača ne žele prodati nekom do timova iz Lige prvaka za manju cijenu od one koju traže.

Bale je u klub došao na ljeto 2013. godine i sa Realom je osvojio čak četiri Lige prvaka i jednu La Ligu.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.