"Bilo bi užasno da Baleu smanje  platu na 160.000 eura sedmično, ne znam ni kako bi preživio s tim"

Bivši selektor Velsa razočaran

"Bilo bi užasno da Baleu smanje platu na 160.000 eura sedmično, ne znam ni kako bi preživio s tim"

Endin Čaušević

Gareth Bale još uvijek je član Real Madrida iako je prije nekoliko dana bio pred potpisaom za kinski Jiangsu Suning.

Bale je sve dogovorio s kineskim klubom u kojem je sedmično trebao zarađivati nevjerovatnih milion eura prema čemu bi bio daleko najplaćeniji igrač na svijetu. No, u posljednji trenutak transfer je propao jer je sve stopirao Real Madrid.

Velšanin je i dalje član kraljevskog kluba iako je jasno da ga Zinedine Zidane uopšte ne želi u svojoj ekipi. Bale ne želi ni da ide u timove gdje će imati manju platu nego u Realu i jasno je da mu je novac na prvom mjestu.

Nakon svega oglasio se i biviši selektor Velsa, John Toschack, koji je razočaran ponašanjem svog sunarodnjaka. On je kritikovao Balea i poručio mu je da je sramota što nije za šest godina uspio naučiti španski jezik.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Bilo bi užasno da mu smanje platu na 160 hiljada eura sedmično. Zaista ne znam kako bi preživio s tim jer čovjek ima porodicu i dvoje djece. Tužan sam i gadi mi se sve to", ironično je poručio Toschack i nastavio.

"Ljuti me što on priča samo preko svog menadžera. Tužan sam i gadi mi se u šta se fudbal pretvorio. Daj Garethe napravi intervju i izjasni se više. Već si tu šest godina i ne znaš španski jezik. Pa, to je uvreda ljudima za koje radiš. Uvijek se trudiš da naučiš jezik kluba u kojem igrač i za to nema opravdanja. Tužno je šta je uradio u Španiji".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dobojlija
Neka dodje u Bosnu I nauci kako preziviti s 20-30maraka sedmicno
0 9
Aldin Neki
Velika sekiracija. A dječiji doplatak!?
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi