Turski tim je na kraju dobro i prošao

Bayern silovito krenuo, pa se u nastavku smilovao Fenerbahčeu

S. Pašalić

Bayern je na Allianz Areni u okviru utakmice Audi kupa savladao Fenerbahče sa visokih 6:1.

Bavarci su bili veliki favoriti protiv turskog tima, a to su potvrdili od prve minute kada su krenuli sa napadima na gol golmana Tekina.

Do vodstva je Bayern stigao u 22. minuti kada je Renato Sanches na asistenciju Roberta Lewandowskog pogodio za 1:0.

Samo šest minuta kasnije bilo je 2:0, Coman je ovaj put asistirao, a Goretzka je postigao gol. U 31. minuti je već bilo 3:0 kada su igrači Fenerbahčea izgubili loptu u svom šesnaestercu, a to je iskoristio Thomas Muller koji je postigao gol.

Bayern se tu nije zaustavio pa je Coman u 40. minuti pogodio za 4:0, a četiri minute kasnije Thomas Muller je sa bijele tačke pogodio za 5:0.

U nastavku je Bayern "povukao ručnu" pa je postigao samo jedan gol, a strijelac je u 58. minuti bio ponovo Thomas Muller. Fenerbahče je ipak u 64. minuti uspio postići počasni gol, a strijelac je bio Max Kruse.

Prvak Njemačke će se tako u finalu Audi kupa sastati sa Tottenhamom koji je danas nešto ranije sa 1:0 bio bolji od Real Madrida.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.