Klose odbio Bayernovu ponudu, tvrdi da to nema veze sa Salihamidžićem

Odbio da vodi U-19 tim

Klose odbio Bayernovu ponudu, tvrdi da to nema veze sa Salihamidžićem

E. Škorić

Miroslav Klose otkrio je razlog zbog kojeg je ovog ljeta odbio ulogu trenera u U-19 timu Bayerna.

Klose je prošle sezone trenirao Bayernov U-17 tim i trebao je da napreduje i da radi sa igračima koji nastupaju za U-19 tim nakon što je Sebastian Hoeness prekomandovan za trenera rezervnog tima.

Nakon Kloseove impresivne sezone s U-17 selekcijom, Hasan Salihamidžić ga je pokušao uvjeriti da počne trenirati U-19 tim. Međutim, bivši njemački napadač nije bio sklon toj ulozi, što je na kraju dovelo do imenovanja Martina Demichelisa, još jednog bivšeg igrača bavarskog tima.

Njegovo odbijanje ove ponude dovelo je do nagađanja da njemački napadač nije u dobrim odnosima sa Salihamidžićem. Tijekom intervjua za Kicker, Klose je odbacio te glasine. Dalje je dodao kako nije spreman za ovu novu ulogu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Apsolutna glupost da je to zbog Salihamidžića, čak i ako je prezentirana u javnosti. Nisu se dvije tvrdoglave glave susrele jedna s drugom. Drago mi je samo što mogu nastaviti trenirati ovaj tim. Ovo je najbolje rješenje za sve strane. Za mene je prerano da vodim U-19 tim. Kad nešto učinim, moram 100 posto biti siguran da bih napravio najbolje rezultate i imam jasan plan za svoju trenersku karijeru", kazao je Klose.

Klose je uživao u uspješnoj debitantskoj sezonu s U-17 ekipom jer su se domogli ligaškog naslova i prilično dobro igrali u Kupu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi