Verhoeven sumnja u pobjede

Protivnik optužuje Harija da je lažirao skor: Gdje su sve te borbe?

Midhat Šljivak

Šampion Gloryja Rico Verhoeven će 21. decembra u holandskom gradu Arnhemu poželjeti dobrodošlicu u ring legendarmom Badru Hariju.

Čuveni Marokanac se vraća u ring nakon duge pauze, a provokacije od strane Gloryjevog šampiona Verhoevena su uveliko počele.

Tako je holandski borac posumnjao u istinitost broja nokauta koje ima Badr Hari. Ne vjeruje da ima 92 nokauta u 106 pobjeda.

"Kada ga najavljuju kažu da ima preko 110 borbi i 90 pobjeda nokautom. Međutim, ja sam opsjednut i provjeram protivnika, želim znati sve o njemu. Sve je na internetu, a kada sam tražio njega i gledao stare borbe, naći ćete 70 do 80 mečeva. Gdjje su ostale borbe? Znači li to da je u mladosti radio 40 mečeva i da su sve bili nokauti? Moj trener je godinama u sportu i on ne zna ništa o tim borbama. To je veoma čudno. Mislim da mu je omjer borbi prenapuhan", iskren je Verhoeven.

Također, ne vjeruje ni da je Hari bio povrijeđen u njihovom prvom meču koji je održam u decembru 2016. godine.

"Sumnjam u tu povredu. Prvo je gledao u jednu, pa u drugu ruku. Meni to sve izgleda sumnjivo i lažno", dodao je Verhoeven.

Holandski borac u karijeri ima omjer 55-10 uz samo 16 pobjeda nokautom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.