Dogovoren veliki obračun Badra Harija i Rica Verhoevena

Svi su to čekali

Dogovoren veliki obračun Badra Harija i Rica Verhoevena

M. Šljivak

Badr Hari i Rico Verhoeven ponovo će u ring.

Najveći mogući kickboxing meč na svijetu je konačno dogovoren, a Hari i Gloryjev teškaški prvak Verhoeven borit će se 21. decembra u holandskom gradu Arnhemu.

Trenutno je broj jedan u svijetu kickboxa Holanđanin Rico Verhoeven. Upravo je meč sa Ricom je ono što su svi ljubitelji kickboxinga željeli vidjeti, a na kraju je on i dogovoren.

Verhoeven je 2016. godine savladao Harija. Predao je Marokanac meč u drugoj rundi zbog povrede ruke, a godinu i po kasnije je ušao u ring protiv Hesdy Georgesa.

Međutim, obojica boraca su pala na doping testu i ovaj meč je na kraju proglašen kao no contest.

Ipak, bez obzira na kratkotrajnu suspenziju Hari je žestoko trenirao. Dogovorio je novi ugovor sa Gloryjem, a silno je želio revanš sa šampionom.

"Obećao sam da će 2019. godina biti naša. Potpisao sam ugovor na šest borbi sa Gloryjem. Sada je vrijeme da vratim krunu", poručio je Hari.

U bogatoj karijeri Badr je odradio ukupno 120 borbi. Čak 106 ih je dobio, od čega 92 nokautom,a doživio je samo 13 poraza i dva puta je diskvalifikovan.

Sa druge strane Verhoeven je na omjeru od 55 pobjeda i 10 poraza i već je šest godina šampion teške kategorije Gloryja.

Top Komentari

Hooruk
Ako mi ima nesimpaticnijeg lika od ovog Harija
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi