Barcelona je postavila cijenu od 50 miliona eura za Rakitića

U veznom redu Barcelone je velika gužva

Katalonski Sport: Ivan Rakitić odlazi iz Barcelone, bira između dvije ocije

S. Pašalić

Ivan Rakitić čini se provodi svoje posljednje dane u Barceloni.

Glasine o odlasku hrvatskog nogometaša traju već jako dugo, ali španski mediji u srijedu pišu da je sada velika gužva u veznom redu Barcelone te da bi zbog toga Rakitić ili Arturo Vidal napustiti Camp Nou, a moguće i obojica.

Ernesto Valverde je u svojoj izjavi prošle sedmice dao naslutiti da je Rakitić višak u katalonskom klubu kada je rekao da će se morati izboriti za mjesto u ekipi.

Dvije pozicije u veznom redu su rezervisane za Busquetsa i De Jonga, a Vidal, Rakitić, Coutinho, Sergi Roberto i Alena bi se trebali boriti još jedno preostalo mjesto.

Upravo zbog toga mnogi vjeruju da će Rakitić ovog ljeta napustiti Barcelonu, a katalonski Sport piše da će on najvjerovatnije birati između Manchester Uniteda i Intera, a navodno Hrvat više naginje prema Nerazzurrima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored toga što ima previše igrača u veznom redu, Barcelona želi prodati Rakitića i dobiti 50 miliona eura kako bi namaknula novac za pojačanja, a prvo je svakako Neymar iz PSG-a.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.