Počeli pregovori Barcelone i Betisa oko transfera Firpa, Katalonci poslali prvu ponudu, ali...
Firpo ima ugovor sa Betisom do 2023. godine

Katalonski klub ne želi potrošiti previše novca

Počeli pregovori Barcelone i Betisa oko transfera Firpa, Katalonci poslali prvu ponudu, ali...

S. Pašalić

Barcelona pokušava pronaći pojačanje na poziciji lijevog beka, a igrač koji je na vrhu liste katalonskog kluba je Junior Firpo.

Mladi 22-godišnji igrač je prošle sezone bio standardni član prve postave Betisa te je i pored nekoliko povreda odigrao 29 utakmica i klub ga ne želi tako lako pustiti.

Barcelona je prema izvještaju El Mundo Deportiva poslala i prvu ponudu za igrača Betisa koja iznosi 18 miliona eura plus 5 miliona u bonusima, ali Betis želi dobiti najmanje 20 miliona eura plus 7 miliona bonusa.

Navodi se da trener Ernesto Valverde želi vidjeti Firpa u ekipi i pokrenuo je proces oko njegovog dovođenja, ali Katalonci ne misle potrošiti mnogo novca na ovaj transfer.

Zato Barcelona ima i "plan B" ukoliko propadne transfer igrača Betisa, a to je Philipp Max iz Augsburga.

Razlog zbog kojeg katalonski klub mora razmišljati o alternativama je što Firpo ima ugovor do 2023. godine i otkupnu klauzulu od 50 miliona eura pa Betis u svakom trenutku može odustati od pregovora i zadržati igrača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi