Sudbina Dijamanta se određuje u narednim danima

Anketa: Gdje bi Džeki bilo bolje, u Interu ili Romi?

Bosanskohercegovački napadač Edin Džeko još uvijek je član Rome, ali u narednim danima će se definitivno odlučivati o njegovoj sudbini. Ili će ostati na Olimpicu ili će preći na stadion Giuzeppe Meazza i obući dres Intera.

Džekina želja je, barem prema riječima našeg selektora Roberta Prosinečkog i prema pisanju italijanskih medija, prelazak u redove Nerazzurra.

"Na prelazak u Inter gleda kao na veliku priliku, da igra u većem timu, kako u Italiji tako i na evropskom nivou. Ako budu slušali ono što kaže, posao će na kraju biti završen. Sigurno će biti sretan u Interu", kazao je prije nekoliko dana Prosinečki.

Ipak, problem nije do Dijamanta već do dva kluba. Inter je prvo nudio 12, pa početkom ove sedmice i 15 miliona eura, ali Roma traži 20 od početka i čini se da neće pristati ni na milion više. Također, problem Vučici predstavlja i činjenica da nikako ne uspijeva dovesti njegovu zamjenu Gonzala Higuaina, a Džeku ne želi pustiti prije nego se to dogodi.

Gdje bi Džeki bilo bolje?

Ako ostane u Romi, Džeko će naredne sezone igrati Evropa ligu i imat će tim s kojim će teško biti konkurentan za sami vrh Serije A. S druge strane, prelaskom u Inter, Dijamant bi igrao ponovo u Ligi prvaka, a Nerazzurri planiraju stvoriti tim koji bi mogao biti konkurentan čak i Juventusu za Scudetto. Također, treniralo bi ga veliko trenersko ime kao što je Antonio Conte.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mi vas sada pitamo šta vi mislite o tome koja je bolja opcija za Džeku:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.