Trener Rome

Fonseca govorio o Džeki: I tijelom i dušom je s nama, nisam vidio nijedan signal da nije tako

Trener Rome Paulo Fonseca govorio je nakon jučerašnje utakmice protiv Peruggie o bh. napadaču Edinu Džeki.

Džeko se već sedmicama povezuje sa prelaskom u Inter, ali bez obzira na to Fonseca još uvijek računa na njega te ga je i jučer uvrstio u startnu postavu.

Džeko je na pomenutom meču, kojeg je Roma dobila sa 3:1, postigao i pogodak, a nakon susreta trener Rimljana je rekao da je on još uvijek njihov igrač i da je potpuno skoncentrisan na tim.

"On je ovdje s nama, naš je fudbaler. Mogu samo da kažem da je radio vrlo dobro i vrlo naporno. Nisam vidio nijedan signal od njega koji bi rekao da nije predan i tijelom i dušom, a to tražim ne samo od njega već od svakog igrača", rekao je portugalski stručnjak.

Kako sada stvari stoje, Džeko je daleko bliži tome da ostane u Rimu obzirom da se bliži i početak sezone, ali treba ipak sačekati još neko vrijeme jer u fudbalu se nikada ne zna.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski mediji su nedavno izvještavali da je Inter odustao od Džeke i Lukakua zbog prevelikih zahtjeva od strane Rome i Manchester Uniteda pa se navodno okrenuo Edinsonu Cavaniju.

Ipak, jučer se pojavila i informacija da je Dijamant odbio produžiti ugovor sa Romom. Podsjetimo, aktuelni mu ističe narednog ljeta pa je ovo posljednja prilika za Rimljane da nešto na njemu i zarade.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.