(Foto: EPA)

Dogovoren transfer Harryja Maguirea

Manchester United je srušio svjetski rekord!

Midhat Šljivak

Manchester United je oborio svjetski rekord.

Engleski mediji objavili su danas da je postignut dogovor između Leicestera i Manchester Uniteda o transferu Harryja Maguirea kojim će biti porušeni apsolutni rekordi.

United će Lisicama za usluge 26-godišnjeg stopera isplatiti 85 miliona funti i to će biti najveći iznos koji je ikada plaćen za jednog defanzivca u svijetu fudbala.

Tim sa Old Trafforda će u narednim satima službeno objaviti transfer reprezentativca Engleske sa kojim će odbrana Crvenih đavola sasvim sigurno biti mnogo jača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Maguire je prethodne dvije godine nosio dres Leicestera. Tu je postao standardni reprezentativac, a sada je i najskuplji defanzivac svijeta.

Ranije je ovaj sjajni fudbaler igrao za Hull City, Wigan i Sheffield United.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.