Maguire zbog transfera nije na popisu Leicestera za prijateljski meč?
Foto: EPA

U dogovoru s trenerom

Maguire zbog transfera nije na popisu Leicestera za prijateljski meč?

S. Bošković

Harry Maguire nije na popisu igrača Leicestera za sutrašnji prijateljski meč protiv Atlanta Uniteda.

Sjajni štoper već dugo vremena se povezuje s prelaskom u Manchester United, a Crveni đavoli imaju još svega sedam dana vremena da ga dovedu u svoj tim.

Ipak, čini se da će transfer biti riješen prije kraja roka s obzirom na to da su engleski reprezentativac i trener Leicestera Brendan Rodgers razgovarali i odlučili da fudbaler propusti prijateljski meč.

Britanski mediji tvrde da štoper nije u dobrom mentalnom stanju da nastupi sutra, te da je najbolje za klub i igrača da ne igra.

Maguire je zainteresiran da zaigra za tim s Old Trafforda, no dva tima ne mogu da se dogovore oko visine odštete.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lisice za svog igrača traže oko 90 miliona funti, s bonusima, dok United želi da snizi cijenu.

No, s obzirom na to da je posljednji dan prijelaznog roka za svega sedam dana čini se da će United morati pristati na uvjete bivšeg prvaka Engleske ako želi da pojača obrambeni rad, koji prošle sezone nije blistao.

Maguire je karijeru počeo uu Sheffield Unitedu, a nakon toga je branio boje Hull Cityja i Wigana, a u Leicester je stigao 2017. godine i za ovaj tim je nastupio u 69 mečeva. 

Pored toga, od 2017. godine član je engleske reprezentacije, za koju je igrao na Svjetskom prvenstvu održanom prošle godine u Rusiji. Njegova reprezentacija došla je do polufinala, a Maguire je igrao sjajno tijekom čitavog turnira. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi