Manchester United dogovorio sastanak nakon kojeg bi mogao porušiti sve rekorde
(Foto: EPA)

Krenuli su po pojačanje

Manchester United dogovorio sastanak nakon kojeg bi mogao porušiti sve rekorde

M. Šljivak

Manchester United pokušat će u finišu prelaznog roka da dodatno pojača svoj tim.

Ole Gunnar Solskjaer silno želi da pojača svoj defanzivni dio ekipe, a najbliži Old Traffordu je stoper Leicestera Harry Maguire.

Ipak, Leicester pokušava uzeti što više novca, iako je i sada ponuda rekordna za jednog defanzivca (88 miliona eura), pa će United do kraja sedmice pokušati da napravi iznenađujući dogovor.

Rukovodstvo Crvenih đavola odavno je zainteresovano za defanzivca Napolija Kalidoua Koulibalyja, kojeg silno žele vijdeti u svojim redovima.

Ponude Uniteda za sjajnog Senegalca su išle i preko 100 miliona eura, ali ih je Napoli odbijano. Očigledno to ne zaustavlja tim iz Manchestera, koji će do kraja sedmice pokušati da završi ovaj transfer.

Dogovoren je sastanak sa agentom Falijem Ramadanijem. Ovaj poznati menadžer vodi brigu o karijeri senegalskog fudbalera i United će pokušati da ga dovede u finišu prelaznog roka.

Spreman je očigledno tim sa Old Trafforda da dobro plati za vrhunskog defanzivca, a nakon što se Leicester nećkao za Maguirea, sada je United krenuo po Koulibalyja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Klauzula u ugovoru ovog fudbalera je 150 miliona eura, a vidjet ćemo hoće li se zbog njega porušiti svi rekordi.

Dvadesetosmogodišnji stoper je od 2014. godine član Napolija, a ranije je igrao u Metzu i Genku. Za reprezentaciju Senegala je odigrao 32 meča.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi