Karijeru nastavio u Saudijskoj Arabiji

Zukanovićeva poruka navijačima: Idemo po trofeje, inshAllah

Standardni reprezentativac BiH Ervin Zukanović dočekan je u Al-Ahliju kao veliko pojačanje.

Godinama je Zukanović (32) igrao u Seriji A, ništa nije naslućivalo da bi ovog ljeta mogao da promijeni sredinu, no 'preko noći' pojavila se opcija da svoju karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji, i to u jednom od najvećih tamošnjih klubova.

Ugovor koji je dobio u 32 godini malo gdje je mogao, pa se stoga nije mnogo ni dvoumio kada je poziv stigao, a njegov Instagram profil već su zatrpali i navijači koji vjeruju da je došao 'zid' u odbranu.

Nije dugo trebalo čekati da se oglasi i sam Zukanović.

"Esselamu alejkum svim navijačima Al-Ahlija. Ponosan sam što sam dio ovako velikog kluba. Nadam se da zajedno možemo osvojiti mnogo trofeja, inshAllah. Hvala vam na svim porukama podrške”, napisao je Zukanović na svom Instagram nalogu. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Al-Ahli je Zukanović stigao iz Genove, a u novom klubu društvo će mu praviti i saigrač iz reprezentacije Elvis Sarić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.