Željezničaru solidna cifra od Zukanovićevog transfera

Na ime FIFA-inog mehanizma solidarnosti

Željezničaru solidna cifra od Zukanovićevog transfera

A. Čaušević

Ervin Zukanović (32) je odlučio jesen svoje karijere provesti u Saudijskoj Arabiji nakon što je potpisao za Al Ahli.

Iskusni štoper je pomalo iznenađujuće odlučio promijeniti sredinu nakon godina igranja u Italiji gdje je promijenio nizi klubova.

Posljednji angažman na Apeninima mu je bio u Genoi odakle je prema nezvaničnim informacijama za 800.000 eura prešao u Al Ahli.

Obzirom da je izdanak omladinske škole FK Željezničar klubu s Grbavice će na ime FIFA-inog mehanizma solidarnosti pripasti određeni procenat od transfera.

Zukanović je član sarajevskih Plavih bio do sezone u kojoj je napunio svoj 19. rođendan što znači da Željezničaru pripada 4 % od ukupnog transfera, odnosno 32.000 eura.

Obzirom da je jedan dio sezone 2007/2008 proveo u Veležu i mostarki klub bi trebao dobiti određeni procenati koji se dobije "pro rata" načinom računanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ukupan iznos transfera se podijeli sa 365 dana kako bi se dobio dnevni iznosa, a zatim se dnevni iznos pomnoži s brojem dana provedenih u klubu i dobije se iznos koji u ovom slučaj pripada Rođenim.

Prije Genoe, a osim Veleža i Željezničara Zukanović je nastupao za Atalantu, Romu, Sampdoriju, Chievo, Gent, Kortrijk, Eupen, Dender, Uerdingen 05, Sulzberg, Austriju Lustenau II.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelaHavle
Hajde nek daju sirotinji, dobro ce im doci da se ne ugase
31 3
ZELJEZNICAR1921
Joj jeste vam Osim trn u oku. Mizerije jadne
4 30

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi