Jedni ne poštuju akademiju, a drugi su tek "rođeni"

Niko odavno nije ponizio Real Madrid i Manchester City kao Diego Simeone

Endin Čaušević

Argentinski stručnjak Diego Simeone vjeruje da Real Madrid i Manchester City baš i nemaju ono što bi neki veliki klub trebao imati.

Simeone je pričao o tome kako bi svaki veliki klub iza sebe morao imati neku akademiju koja će raditi na tome da proizvede što više dobrih igrača i poručio je da postoji tek nekoliko klubova koji to rade uspješno.

Trener Atletico Madrida je pohvalio nekoliko klubova, ali je itekako kritikovao Real Madrid i Manchester City. Za Kraljeve vjeruje da dovoljno ne poštuju svoju akademiju, dok za City jednostavno misli da nije veliki klub.

"Kada trener dođe u klub onda mora da razumije historiju tog kluba. Ako je ne razumije onda ne može ni da uspije. Moraš naučiti historiju kluba i način na koji igra taj tim. Evo imate Ajax, Barcelonu, Juventus i Atletico koji imaju svoje akademije i definisane stilove, a s druge strane to Real Madrid i Manchester City nemaju", rekao je SImeone i dodao:

"Real Madrid je jedan od najvećih klubova na svijetu, ali se ne oslanjaju na svoju akademiju već igrače koje dovode za ogroman novac. Imate i timove bez neke velike historije koji su samo 'rođeni' ulaganjem velikog novca, a to je City. Pep Guardiola pravi neki put Manchester Cityja, ali svi znaju da to nije veliki klub. Barem ne još uvijek".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.